b. Marathea

Het dorpje waar het huis staat heet Marathea.  Helemaal rechts zie je Villa Polyorea.  

                                                                

Het is een klein dorpje met ongeveer 50 bewoners in de zomer en 25 in de winter. Op de foto zie je links een kerk, verder is er nog een kerk. Het dorp is gelegen op een heuvel en heeft zicht op de uitlopers van het Taigetosgebergte en de zee. Vanaf het balkon heb je een mooi zicht op Karvelas en andere dorpjes. Je hoort af toe een geitenbel, een blaffende hond, op zondag een kerkklok of een ‘pappas’ die de mis opdraagt maar verder is het stil, stil, stil………..

In de omgeving van Marathea:

1. Kan je heerlijk wandelen.

2. Zijn vele stranden waar je in 10 minuten naar toe rijdt.

3. Ligt het vissersstadje Gythion waar restaurantjes, winkels en supermarkten zijn. Je rijdt er vanuit het huis in 10 minuten naar toe.

2 gedachten over “b. Marathea

  1. Hallo Petie en John

    Wat hebben wij het leuk gehad bij jullie. Het huis is erg prettig en smaakvol ingericht, de omgeving is ontzettend mooi en er zijn zo veel mogelijkheden dat een week veel te kort is. We hebben, ondanks dat het winter is heerlijk buiten op jullie terras kunnen ontbijten en in Gythio genoten van een lunch aan de mooie kade. De wandelingen naar de verlaten dorpjes en jullie verhalen over de omgeving en de mensen die er wonen waren erg leuk. We hebben heerlijk geklommen in Leonidio en Nafplio en leuke dorpjes bezocht. De mogelijkheden zijn divers, van heel sportief, lekker wandelen in de bergen of aan zee tot lekker niets doen in jullie mooie boomgaard of op het strand. Genoeg reden om nog eens terug te komen.
    Bedankt voor de gastvrijheid.

    Groetjes Rene en Leni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s